Svet
1 ogledov

V boj za pravičnejšo razdelitev premoženja v državi

Nemčija Reuters
V 40 nemških mestih so danes pripravili demonstracije, na katerih se je po navedbah organizatorjev zbralo več kot 40.000 udeležencev, ki so zahtevali pravičnejšo razdelitev premoženja v državi in obdavčitev bogastva.

Osrednje zahteve današnjih demonstracij so bile uvedba stalnega davka na premoženje, enkratnega davka na premoženje ter učinkovit boj proti davčnim utajam.

V Bochumu se je po navedbah policije zbralo okoli 4000 ljudi, po navedbah organizatorjev pa 6000. V Hamburgu so organizatorji našteli 7000 protestnikov, policija pa zgolj 1500. V Berlinu in Frankfurtu se je po navedbah organizatorjev zbralo okoli 5000 ljudi.

"Najpremožnejših deset odstotkov gospodinjstev ima v lasti 53 odstotkov celotnega premoženja, spodnja polovica pa na drugi strani nič," je dejal eden od sindikalnih predstavnikov.

Nek drug pa, da bi morali biti premožnejši v večji meri vpeti v premagovanje gospodarske in finančne krize. "Davkoplačevalci so plačali reševalne načrte in tako pravzaprav v prvi vrsti zavarovali premoženje bogatih. Napočil je čas, da tisti, ki so profitirali, sedaj prispevajo svoje," je še dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.