V bolnišnico po nesreči 33 šolarjev

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Mario Pusic / CROPIX)
Slunj. Na Hrvaškem se je prevrnil avtobus s 44 učenci. Trije otroci in učiteljica so huje poškodovani. V bolnišnico so odpeljali 33 otrok.
Oglej si celoten članek

Voznik avtobusa z zagrebško registracijo je v Slunju iz neznanega razloga zadel v ogrado ob cesti se prevrnil. V bolnišnico so morali odpeljati kar 33 otrok in štiri odrasle spremljevalce. Štirje so huje poškodovani; učiteljici so morali amputirati podlahtnico. Dva otroka sta si poškodovala glavo, 10 učencev pa naj bi že nocoj ponoči zapustilo bolnišnico.

"En učitelj je ravno izvajal animacijo, ko sem nenadoma zaslišala vreščanje. Vse se je zgodilo v sekundi. Videla sem, da je moja kolegica, ki je huje poškodovana, vstala. Otroci so v šoku," je dejala učiteljica Ružica Tanudi.

V nesreči se je poškodoval tudi 38-letni voznik avtobusa. Eden izmed vodij ekskurzije naj bi ga pred nesrečo opozoril, da mora zmanjšati hitrost. Šolarji so se sicer vračali s Plitviških jezer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.