Svet
12 ogledov

V bolnišnico po nesreči 33 šolarjev

Fotografija je simbolična. (Foto: Mario Pusic / CROPIX) Žurnal24 main
Slunj. Na Hrvaškem se je prevrnil avtobus s 44 učenci. Trije otroci in učiteljica so huje poškodovani. V bolnišnico so odpeljali 33 otrok.

Voznik avtobusa z zagrebško registracijo je v Slunju iz neznanega razloga zadel v ogrado ob cesti se prevrnil. V bolnišnico so morali odpeljati kar 33 otrok in štiri odrasle spremljevalce. Štirje so huje poškodovani; učiteljici so morali amputirati podlahtnico. Dva otroka sta si poškodovala glavo, 10 učencev pa naj bi že nocoj ponoči zapustilo bolnišnico.

"En učitelj je ravno izvajal animacijo, ko sem nenadoma zaslišala vreščanje. Vse se je zgodilo v sekundi. Videla sem, da je moja kolegica, ki je huje poškodovana, vstala. Otroci so v šoku," je dejala učiteljica Ružica Tanudi.

V nesreči se je poškodoval tudi 38-letni voznik avtobusa. Eden izmed vodij ekskurzije naj bi ga pred nesrečo opozoril, da mora zmanjšati hitrost. Šolarji so se sicer vračali s Plitviških jezer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.