V enem kontejnerju 35 ilegalcev

Foto: EPA
Foto: EPA
Kriki in ropot iz kontejnerja. Eno osebo so našli mrtvo, sumijo, da je prišlo do uboja.
Oglej si celoten članek

V britanskem pristanišču Tilbury vzhodno o Londona so danes v ladijskem kontejnerju odkrili moško truplo in 34 ljudi, ki so preživeli daljšo pomorsko pot. Odkriti moški, ženske in otroci naj bi izvirali iz indijske podceline, našli pa so jih v kontejnerju na ladji, ki je pripotovala iz belgijskega pristanišča Zebrugge.

Našli bodo odgovorne

Vse preživele so odpeljali v bližnje bolnišnice. Dva sta bila v resnem, a ne življenjsko nevarnem zdravstvenem stanju, vsi ostali pa so kazali znake dehidracije in podhlajenosti. Ker je bilo odkrito truplo, je lokalna policija sprožila kriminalistično preiskavo zaradi suma uboja in napovedala, da bo našla tiste, ki so potnike nezakonito strpali v kontejner.

"Uslužbenci v pristanišču so postali pozorni na krike in ropot, ki so prihajali iz kontejnerja. Zabojnik so nato odprli in v njem odkrili 35 oseb. Menimo, da izvirajo iz indijske podceline," je za novinarje povedal višji policijski inšpektor Trevor Roe. Umrlega moškega so za mrtvega razglasili na prizorišču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.