Svet
13 ogledov

V enem kontejnerju 35 ilegalcev

Ladja s kontejnerji EPA
Kriki in ropot iz kontejnerja. Eno osebo so našli mrtvo, sumijo, da je prišlo do uboja.

V britanskem pristanišču Tilbury vzhodno o Londona so danes v ladijskem kontejnerju odkrili moško truplo in 34 ljudi, ki so preživeli daljšo pomorsko pot. Odkriti moški, ženske in otroci naj bi izvirali iz indijske podceline, našli pa so jih v kontejnerju na ladji, ki je pripotovala iz belgijskega pristanišča Zebrugge.

Našli bodo odgovorne

Vse preživele so odpeljali v bližnje bolnišnice. Dva sta bila v resnem, a ne življenjsko nevarnem zdravstvenem stanju, vsi ostali pa so kazali znake dehidracije in podhlajenosti. Ker je bilo odkrito truplo, je lokalna policija sprožila kriminalistično preiskavo zaradi suma uboja in napovedala, da bo našla tiste, ki so potnike nezakonito strpali v kontejner.

"Uslužbenci v pristanišču so postali pozorni na krike in ropot, ki so prihajali iz kontejnerja. Zabojnik so nato odprli in v njem odkrili 35 oseb. Menimo, da izvirajo iz indijske podceline," je za novinarje povedal višji policijski inšpektor Trevor Roe. Umrlega moškega so za mrtvega razglasili na prizorišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.