V Fatimi nočitev v spalni vreči skoraj tisoč evrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V portugalskem romarskem središču Fatima so se cene nočitev pred obiskom papeža Frančiška, ob katerem pričakujejo okoli milijon vernikov, povzpele v nebo. Kot poročajo portugalski mediji, je denimo nocoj za nočitev v spalni vreči v enem od gostišč v Fatimi treba odšteti 992 evrov, noč v dvoposteljni sobi brez zajtrka pa stane 1650 evrov.
Oglej si celoten članek

Še globlje bo treba seči v žep za spanje v hotelu Lux Fatima Park, kjer bo nočitev z danes na soboto kar 40-krat dražja kot običajno. Ponavadi soba v tem hotelu stane od 50 do 60 evrov na noč, zdaj bo treba zanjo odšteti 2000 evrov, pišejo portugalski časniki.

Cene v Fatimi, kjer po poročanju portugalske televizije RTP ob obisku papeža Frančiška danes in v soboto pričakujejo skupno okoli milijon vernikov, so poskočile, ker je v tem kraju z 11.500 prebivalci na voljo le okoli 7500 hotelskih postelj, omejene pa so tudi nastanitvene kapacitete v kampih.

Tamkajšnji škof Dom Antonio Marto je že februarja pozval lastnike sob k "dostojnim cenam" ob papeževem obisku in stoti obletnici prikazovanj Marije v Fatimi, a kot kaže njegovega poziva niso upoštevali.

A ne le v Fatimi, cene nočitev so šle v nebo tudi v okoliških krajih in celo v 130 kilometrov oddaljeni Lizboni. Dvoposteljna soba "v bližini Fatime", kar dejansko pomeni 30 kilometrov od romarskega središča, je preko spletnega ponudnik Airbnb na voljo za 755 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • mp5
    16:00 12. Maj 2017.

    Daj vsaj članek preberi, da ne pišeš neumnosti.

  • 10:58 12. Maj 2017.

    Povpraševanje - ponudba. Normalni odziv trga. <br />Kdor ima, bo že dal. V grob si tako ali tako noben ne …

  • 10:46 12. Maj 2017.

    nekateri pač futrajo te cerkvene lopove

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.