Svet
68 ogledov

V Fatimi nočitev v spalni vreči skoraj tisoč evrov

Spanje Žurnal24 main
V portugalskem romarskem središču Fatima so se cene nočitev pred obiskom papeža Frančiška, ob katerem pričakujejo okoli milijon vernikov, povzpele v nebo. Kot poročajo portugalski mediji, je denimo nocoj za nočitev v spalni vreči v enem od gostišč v Fatimi treba odšteti 992 evrov, noč v dvoposteljni sobi brez zajtrka pa stane 1650 evrov.

Še globlje bo treba seči v žep za spanje v hotelu Lux Fatima Park, kjer bo nočitev z danes na soboto kar 40-krat dražja kot običajno. Ponavadi soba v tem hotelu stane od 50 do 60 evrov na noč, zdaj bo treba zanjo odšteti 2000 evrov, pišejo portugalski časniki.

Cene v Fatimi, kjer po poročanju portugalske televizije RTP ob obisku papeža Frančiška danes in v soboto pričakujejo skupno okoli milijon vernikov, so poskočile, ker je v tem kraju z 11.500 prebivalci na voljo le okoli 7500 hotelskih postelj, omejene pa so tudi nastanitvene kapacitete v kampih.

Tamkajšnji škof Dom Antonio Marto je že februarja pozval lastnike sob k "dostojnim cenam" ob papeževem obisku in stoti obletnici prikazovanj Marije v Fatimi, a kot kaže njegovega poziva niso upoštevali.

A ne le v Fatimi, cene nočitev so šle v nebo tudi v okoliških krajih in celo v 130 kilometrov oddaljeni Lizboni. Dvoposteljna soba "v bližini Fatime", kar dejansko pomeni 30 kilometrov od romarskega središča, je preko spletnega ponudnik Airbnb na voljo za 755 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • mp5 16:00 12.maj 2017.

    Daj vsaj članek preberi, da ne pišeš neumnosti.

  • Pepe007 10:58 12.maj 2017.

    Povpraševanje - ponudba. Normalni odziv trga. Kdor ima, bo že dal. V grob si tako ali tako noben ne bo € nesel.Ko sem še hodil na CeBit, so nas Nemci nameščali v svoje zakonske postelje (po dva), cena ...prikaži več pa vseeno ni bila sindikalna.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 10:46 12.maj 2017.

    nekateri pač futrajo te cerkvene lopove