V Fergusonu se razmere umirjajo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Policija minulo noč aretirala le šest najbolj razgretih protestnikov, za razliko od množic, ki so jih zapirali prej.
Oglej si celoten članek

Razmere v predmestju St. Louisa v ameriški zvezni državi Missouri se po skoraj dveh tednih vendarle očitno umirjajo. Iz Fergusona se je že umaknila narodna garda, njihov odhod je namreč odredil guverner Missourija Jay Nixon, poročajo tuje tiskovne agencije.

Narodna garda je dogajanje v Fergusonu nadzirala od ponedeljka, potem ko so kraj več noči zapored pretresali nasilni protesti zaradi smrti temnopoltega najstnika Michaela Browna,
ki ga je 9. avgusta v še nerazjasnjenih okoliščinah ustrelil policist Darren Wilson.  Slednji je sicer zaradi lastne ogroženost Ferguson že zapustil.

Veliko mirneje

V noči na petek je sicer na ulicah Fergusona zaradi smrti Browna protestiralo le še nekaj posameznikov, pri tem je šest razgretežev policija tudi aretirala. Za razliko od prejšnjih noči, ko je morala policija protestnike miriti celo s solzivcem, ves čas pa je med množico posredovala z oklepnimi vozili.

Oče ubitega Browna je medtem sokrajane že pozval naj prenehajo z nasilnim izgredi, obenem pa se je zahvalil za podporo, ki jo protestniki izkazujejo družine pokojnega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.