Svet
16 ogledov

V Fergusonu se razmere umirjajo

Ferguson protesti Profimedias
Policija minulo noč aretirala le šest najbolj razgretih protestnikov, za razliko od množic, ki so jih zapirali prej.

Razmere v predmestju St. Louisa v ameriški zvezni državi Missouri se po skoraj dveh tednih vendarle očitno umirjajo. Iz Fergusona se je že umaknila narodna garda, njihov odhod je namreč odredil guverner Missourija Jay Nixon, poročajo tuje tiskovne agencije.

Narodna garda je dogajanje v Fergusonu nadzirala od ponedeljka, potem ko so kraj več noči zapored pretresali nasilni protesti zaradi smrti temnopoltega najstnika Michaela Browna,
ki ga je 9. avgusta v še nerazjasnjenih okoliščinah ustrelil policist Darren Wilson.  Slednji je sicer zaradi lastne ogroženost Ferguson že zapustil.

Veliko mirneje

V noči na petek je sicer na ulicah Fergusona zaradi smrti Browna protestiralo le še nekaj posameznikov, pri tem je šest razgretežev policija tudi aretirala. Za razliko od prejšnjih noči, ko je morala policija protestnike miriti celo s solzivcem, ves čas pa je med množico posredovala z oklepnimi vozili.

Oče ubitega Browna je medtem sokrajane že pozval naj prenehajo z nasilnim izgredi, obenem pa se je zahvalil za podporo, ki jo protestniki izkazujejo družine pokojnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.