V Franciji zabeležili nov rekord

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najvišje številke od začetka pojava novega koronavirusa.
Oglej si celoten članek

V Franciji so včeraj, podobno kot še v nekaterih državah, zabeležili rekordno število novih okužb s koronavirusom, in sicer 94.124. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je to prvič od izbruha epidemije marca lani, da je število okužb v enem dnevu preseglo 94.000. Dan pred tem so zabeležili 91.000 primerov.

Na intenzivni negi se zdravi več kot 3200 bolnikov, samo v petek so jih sprejeli 316. Sicer je bilo v bolnišnicah več kot 16.000 covidnih bolnikov.

V Franciji je polno cepljenega 76,5 odstotka prebivalstva, 22 milijonov Francozov je že prejelo tudi poživitveni odmerek.

Rekordno število na novo okuženih so v petek zabeležili tudi v Veliki Britaniji in Italiji.

V prvi so jih našteli 122.186. V primerjavi s tednom prej se je število novih okužb v enem dnevu povečalo za 48 odstotkov. Gre predvsem za okužbe s koronavirusno različico omikron.

V Italiji pa so v petek zabeležili 50.599 primerov, kar je 6000 več kot v četrtek.

Svet To morate vedeti, sicer imate lahko uničen dopust

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.