V Franciji zaznali novo različico virusa, ki zaradi te svoje lastnosti povzroča še večje skrbi

Foto: Epa
Foto: Epa
Francoske različice naj standardni PCR testi ne bi zaznali.
Oglej si celoten članek

Francoske oblasti opozarjajo na novo različico koronavirusa, ki se je pojavila v severozahodni regiji Bretanja, piše Politico. Različice naj standardni PCR testi ne bi zaznali. 

Na srečo pa prvi podatki ne kažejo niti na povečano resnost niti na večjo prenosljivost virusa, je sporočilo francosko ministrstvo za zdravje. Svetovna zdravstvena organizacija je zaradi nezaznavnosti na PCR testu novo različico uvrstila v kategorijo "varianta v preiskavi". Ta kategorija vključuje večino od več kot tisoč različic, ki se pojavile doslej, a bo le majhen delež predstavljal skrb za javno zdravje. Najbolj problematične so trenutno brazilska, južnoafriška in britanska različica.

Kljub temu pa v Bretanji poteka poglobljena raziskava, potem ko je bilo v skupini 79 primerov v mestu Lannion identificiranih osem primerov okužbe z novo varianto. Covid-19 trenutno povzroča Francozom precej preglavic, predsednik Emmanuel Macron je že opozoril, da bi lahko v prihodnjih dneh znova prišo do večjih omejitev gibanja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:37 17. Marec 2021.

    Matr, a sedaj bo pa imel vsak narod-država svojo različico virusa.. al kuga še..

  • 19:59 16. Marec 2021.

    Da crkuješ od smeha, res ste legende. Morda ga odkrijejo tarot karte?!

  • 19:21 16. Marec 2021.

    O, ta je pa nova. Niti je ne moreš zaznati. To je najslabša varianta, sedaj bomo zaprti za NIČ!! Ma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.