Svet
6058 ogledov

V Franciji zaznali novo različico virusa, ki zaradi te svoje lastnosti povzroča še večje skrbi

Covid-19 Epa
Francoske različice naj standardni PCR testi ne bi zaznali.

Francoske oblasti opozarjajo na novo različico koronavirusa, ki se je pojavila v severozahodni regiji Bretanja, piše Politico. Različice naj standardni PCR testi ne bi zaznali. 

Na srečo pa prvi podatki ne kažejo niti na povečano resnost niti na večjo prenosljivost virusa, je sporočilo francosko ministrstvo za zdravje. Svetovna zdravstvena organizacija je zaradi nezaznavnosti na PCR testu novo različico uvrstila v kategorijo "varianta v preiskavi". Ta kategorija vključuje večino od več kot tisoč različic, ki se pojavile doslej, a bo le majhen delež predstavljal skrb za javno zdravje. Najbolj problematične so trenutno brazilska, južnoafriška in britanska različica.

Kljub temu pa v Bretanji poteka poglobljena raziskava, potem ko je bilo v skupini 79 primerov v mestu Lannion identificiranih osem primerov okužbe z novo varianto. Covid-19 trenutno povzroča Francozom precej preglavic, predsednik Emmanuel Macron je že opozoril, da bi lahko v prihodnjih dneh znova prišo do večjih omejitev gibanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • kapibara1 10:37 17.marec 2021.

    Matr, a sedaj bo pa imel vsak narod-država svojo različico virusa.. al kuga še..

  • Šakal. 19:59 16.marec 2021.

    Da crkuješ od smeha, res ste legende. Morda ga odkrijejo tarot karte?!

  • si_rob 19:21 16.marec 2021.

    O, ta je pa nova. Niti je ne moreš zaznati. To je najslabša varianta, sedaj bomo zaprti za NIČ!! Ma ne morš verjamet, kaj si banda še ne bo zmislila.