Slovenija
21146 ogledov

Novi podatki: Slabe novice, velik skok okužb

Covid-19 Epa
V primerjavi s prejšnjim ponedeljkom 23-odstoten porast okužb.

Ob 4842 opravljenih PCR testih je bilo včeraj potrjenih 818 novih okužb z virusom sars-cov-2. Delež potrjenih okužb je znašal 19 odstotkov. 

Opravljenih je bilo tudi 47.109 hitrih testov, a podatki o pozitivnih rezultatih niso znani.

cepljenje cepilno mesto Ljubljana cepljenje Slovenija Fafangel: Takšne domino efekte je težko zaustaviti

V primerjavi s preteklim ponedeljkom, ko je bilo potrjenih 742 novih okužb z virusom sars-cov-2, to pomeni kar 23 odstoten porast. PCR testov je bilo opravljenih podobno kot pretekli teden, ko so jih v ponedeljek naredili 4.700.

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov se nahajamo v oranžni fazi. V rumeno fazo, ki bi pomenila tudi umik policijske ure, bomo prešli, ko bo povprečno število dnevnih okužb v zadnjih sedmih dneh znašalo manj kot 600, število hospitaliziranih covidnih bolnikov pa nižje od 500. Drugi kriterij smo v preteklem tednu že dosegli, pri številu novih potrjenih okužb pa se gibamo okoli 700. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 32
  • JZekspert 12:11 16.marec 2021.

    Zahvaljujem se Žurnalu, da nima take cenzure kot ostali mediji. Lahko bi pa izboljšali samo poročanje, to je kot bi vam jih osebno pisal in predajal il Kazzo. Tale o poslabšanju takoj po koncu cepljenju z AZ svinjarijo, je že ...prikaži več taka. Vic! Zato pustijo tudi očitne plačane trole, kot je MS. Predlagam vsem, da ga enostavno ignoriramo, pluseke mu dajejo prijatelji ali pa kar sam z ostalih nickov... Saj ne ve kaj dela... si danes že dobil Pingo sok pa poli sendvič? Z retardinhosi se ne splača kregat.

  • kvasetotidogajamona 11:47 16.marec 2021.

    to kitico pesmice že poznamo, kaj to bo nova himna?

  • titty 11:05 16.marec 2021.

    Interpelacijo je sekta preživela, rezultati pozitivnih se višajo. Že videno!

Sorodne novice