V Fukušimi našli mrtva delavca

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V japonski nuklearki Fukušima še vedno skušajo preprečiti nadaljnje uhajanje radioaktivne vode v morje – a neuspešno.
Oglej si celoten članek

Vsi dosedanji poskusi, da bi zamašili razpoko v jašku, ki je povezan z drugim reaktorjem, so bili neuspešni.

Po poročanju japonskih medijev strokovnjaki po neuspelem poskusu, da bi razpoko zamašili z betonom, luknjo zdaj skušajo zaliti s polimerno smolo. Če jim bo to uspelo, bodo nato razpoko dodatno zalili še z betonom.

Delavci nuklearke so 20-centimetrsko razpoko v jašku odkrili v soboto, potem ko so ugotovili, da se je v jašku nabrala voda z radioaktivnostjo v višini tisoč milisivertov na uro.

Več mesecev do popolnega nadzora
Japonska agencija za jedrsko varnost je medtem sporočila, da lahko mine več mesecev, preden bodo jedrsko elektrarno, ki so jo poškodovali potres in cunamiji, imeli popolnoma pod nadzorom.

Zato bo potrebno ponovno vzpostaviti hladilni sistem in popolnoma onemogočiti uhajanje radiacije v zrak in vodo.

Pogrešana po cunamiju
Družba Tepco, ki upravlja s poškodovano nuklearko, je še sporočila, da so v bližini elektrarne našli trupli dveh delavcev, ki so ju pogrešali po cunamiju. Po ocenah policije sta delavca utonila v cunamiju.

Po najnovejših podatkih je v uničujočem potresu in cunamiju umrlo 12.009 ljudi, 15.472 jih še pogrešajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.