V Grčiji v strahu pred protestniki in študenti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Grčiji v strahu pred protestniki. Danes na ulice študenti in protestniki, ki so proti strogim varčevalnim ukrepom. Včeraj zaupnica Papademosu.
Oglej si celoten članek

Grki se bodo danes zbrali na protestih v spomin na študentski upor v Grčiji leta 1973. Na ta dan se spominjamo tudi deportacije več kot 1200 študentov v koncentracijska taborišča. Leta 1941 je mednarodni študentski svet v Londonu, kamor so pribežali študenti iz vse Evrope, 17. november razglasil za svetovni dan študentov. Svetovni dan študentov je tako postal simbol študentskih prizadevanj za demokratično družbo, za spoštovanje človekovih pravic in za boljšo prihodnost mladih.

Pridružili naj bi se tudi drugi protestniki

Pohodu študetov ob svetovnem dnevu študentov naj bi se pridružili tudi protestniki, ki nasprotujejo varčevalnim ukrepom, ki jih Grčija mora sprejeti, če se želi rešiti iz dolžniške krize.

Po Atenah so zaradi strahu, da bi prišlo do nasilnih protestov, razporedili okrog sedem tisoč policistov, med njimi tudi okoli 700 pripadnikov protiizgredne policije, ki so opremljeni s solzivcem, ščiti in pendreki.

Podprli Papademosa

Včeraj so poslanci z veliko večino podprli novega grškega premierja Lucasa Papademosa. Podprlo ga je kar 255 od 300 poslancev, 38 jih je bilo proti.

Tehnična vlada bo morala sprejeti in uvesti vrsto reform, da si bodo lahko zagotovili izplačilo novega svežnja finančne pomoči iz Evropske unije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.