V igralnih kartah našli sledi radioaktivne snovi

Foto: Profimedia
Karte so odkrili med racijo v restavraciji.
Oglej si celoten članek

Policisti so v berlinski restavraciji naleteli na igralne karte, na katerih je bil nanešen radioaktivni jod. Kriminalisti menijo, da so nekateri igralci pri sebi skrivali detektor, s pomočjo katerega so prepoznali določene karte in tako bili v prednosti pred soigralci. 

Prevaro so odkrili med rutinskim pregledom obrata za obdelavo smeti, kjer so zaznali povečano stopnjo radioaktivnosti v smetarskem tovornjaku. Policiji je odkrila, da so smeti prišle iz tamkajšnje restavracije. 

Nevarnost? Radioaktivni oblak nad Evropo

Med preiskavo restavracije so našli 13 igralnih kart, na katere je bil nanešen jod, ki se uporablja v zdravstvu. Gre za posebno vrsto, ki ostane radioaktivna dlje kot druge vrste joda. 

Za zdaj ni znano, kakšno igro s kartami so udeleženci igrali. Restavracija, ki so jo po raciji zaprli, ni imela dovoljenje za izvajanje igralniških dejavnosti, še piše BBC. 

Hrvaška Hrvaška: Na meji ujeli Poljakinjo z radioaktivno snovjo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.