V Istri dvojica izginila v razburkanem morju

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
V bližini slovenske meje sta izginila hrvaška ribiča. Iščejo ju že od torka.
Oglej si celoten članek

Hrvaška ribiča sta bila nazadnje videna v torek okrog 10.30. Iskalna akcija je stekla včeraj popoldne, okrog 20. ure je bila zaradi slabe vidljivosti prekinjena, poroča Index.

"Vremenski pogoji na morju v torek niso bili ravno idealni. Ribiči, ki so ju zadnji videli, so rekli, da je njuna barka visela na eno stran. Pihala je močna burja in zaradi visokih valov so zaboji z mrežami najbrž vplivali na ravnotežje barke," je za Index dejal savudrijski ribič Danilo Latin.

Policija je obvestilo o izginotju prejela v torek okrog 17. ure. Po prekinitvi iskalne akcije zaradi teme se je ta nadaljevala v sredo zjutraj, so sporočili iz Lučke kapetanije Pulj. Eden od pogrešanih je ribič, star 54 let, z njim je bil njegov prijatelj. 

"V akciji sodelujejo zaposleni iz Lučke kapetanije Pulj ter zaposleni na postajah pomorske in aerodromske policije Pulj, Reka in Zadar. Enote Obalne straže RH so v pripravljenosti," so zapisali na hrvaškem ministrstvu za pomorstvo, promet in infrastrukturo. 

O iskalni akciji je bila obveščena tudi italijanska obalna straža. Pri iskanju s svojimi plovili sodelujejo tudi lokalni prebivalci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.