Svet
15407 ogledov

V Istri dvojica izginila v razburkanem morju

Hrvaški ribiči in hrvaška policija Dusko Marusic/PIXSELL
V bližini slovenske meje sta izginila hrvaška ribiča. Iščejo ju že od torka.

Hrvaška ribiča sta bila nazadnje videna v torek okrog 10.30. Iskalna akcija je stekla včeraj popoldne, okrog 20. ure je bila zaradi slabe vidljivosti prekinjena, poroča Index.

"Vremenski pogoji na morju v torek niso bili ravno idealni. Ribiči, ki so ju zadnji videli, so rekli, da je njuna barka visela na eno stran. Pihala je močna burja in zaradi visokih valov so zaboji z mrežami najbrž vplivali na ravnotežje barke," je za Index dejal savudrijski ribič Danilo Latin.

Policija je obvestilo o izginotju prejela v torek okrog 17. ure. Po prekinitvi iskalne akcije zaradi teme se je ta nadaljevala v sredo zjutraj, so sporočili iz Lučke kapetanije Pulj. Eden od pogrešanih je ribič, star 54 let, z njim je bil njegov prijatelj. 

"V akciji sodelujejo zaposleni iz Lučke kapetanije Pulj ter zaposleni na postajah pomorske in aerodromske policije Pulj, Reka in Zadar. Enote Obalne straže RH so v pripravljenosti," so zapisali na hrvaškem ministrstvu za pomorstvo, promet in infrastrukturo. 

O iskalni akciji je bila obveščena tudi italijanska obalna straža. Pri iskanju s svojimi plovili sodelujejo tudi lokalni prebivalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice