Šport > Moto športi
44676 ogledov

Šokantni prizori z relija na Hrvaškem, vpleteni naj bi bili Slovenci

Print Screen
Skupina moških se je zapletla v pretep na odseku sobotne reli preizkušnje na Hrvaškem.

Po družbenih omrežjih se širijo šokantni posnetki pretepa med obiskovalci relija za svetovno prvenstvo na Hrvaškem. Incident se je na srečo končal brez hujših posledic, pristojni pa so že napovedali sprožitev postopka za identifikacijo vseh vpletenih.

Najprej sta si na enem izmed odsekov sobotne trase v lase skočila dva moška, trenutek zatem pa se je število udeležencev spora podvojilo. Zadeva je hitro eskalirala, tako da se je napeta situacija kot bi trenil sprevrgla v fizično nasilje.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Vmes so posegli predstavniki varnostne službe, ki so srboriteže poskušali razdvojiti, vendar jim stopnjevanja nasilja ni uspelo zajeziti.

Fizično obračunavanje se je kaj kmalu preselilo na sredino cestišča, po katerem se je le nekaj trenutkov kasneje z veliko hitrostjo pripeljal eden od tekmovalcev.

Med obiskovalci, ki so bili priča pretepu, je zavladala panika.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Ob žvižgih redarke, vse glasnejših opozorilih gledalcev ter posredovanju policista v uniformi so se udeleženci pretepa še pravočasno umaknili pred nevarnostjo, ki jim je pretila. Samo nekaj sekund kasneje je mimo prihrumel dirkalnik.

Predsednik Hrvaške avto in karting zveze Davorin Štetner je o dogodku za 24sata povedal: "Na žalost bi se lahko zgodila velika tragedija. Apeliram na vse obiskovalce, naj ohranijo razsodnost in poskrbijo za svojo ter varnost drugih ljudi."

Organizacijski odbor dirke je napovedal uradno prijavo in sankcije za vse akterje tega bizarnega incidenta.

Avtor posnetka trdi, da so bili v pretep udeleženi državljani Slovenije in Češke, še piše 24sata.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • sam1 10:21 24.april 2023.

    So pa hrčki hitro našli dežurne krivce,čeprav so vpletene že privedli na sodišče in so čistokrvni hrvati in morda s strani prijateljske dežele pride do kakšnega opravičila za neresnične obsodbe.....

  • albert 19:09 23.april 2023.

    Reuters poroča, da se je na cesti nenadoma znašla konzerva Kekec paštete. Glede na to, da je Pomurka v češki lasti je sledil pretep. Našega ne damo pa čeprav ni naše.

  • lojs 16:00 23.april 2023.

    ze zadete budale bi mogoče za take primere lahko vsaj trikotnik postavili na cesto, mislim da bi se potem lahko do konca zravsal ...