V Kijevu spet kamenje in molotovke

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Ukrajini je bilo minulo noč sicer dokaj mirno, vendar je v središču Kijeva kljub temu prihajalo po posamičnih spopadov med demonstranti in varnostnimi silami, poročajo tuje tiskovne agencije.
Oglej si celoten članek

Demonstranti so poleg tega znova zažgali nekaj barikad, narejenih iz odpadnih pnevmatik. Proti jutru, ko so se temperature spustile 20 stopinj pod ničlo, pa se je večina demonstrantov razšla.

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič je za prihodnji teden obljubil preoblikovanje vlade, razpravo o spremembah sporne zakonodaje, namenjene zatrtju protestniškega gibanja, in amnestijo za priprte protestnike, ki niso zagrešili hujših kaznivih dejanj. A opozicijski voditelj Vitalij Kličko vztraja, da mora odstopiti sam Janukovič.

Množični protesti v Ukrajini so se začeli že konec novembra, potem ko Janukovič pod pritiskom Rusije ni podpisal pridružitvenega sporazuma z EU. Decembra in v začetku januarja so nato postopoma izgubljali zagon, nato pa so znova s polno silo izbruhnili minulo nedeljo, potem ko je prejšnji teden parlament na sporen način potrdil novo zakonodajo, namenjeno zatrtju protestnega gibanja. Opozicija zahteva njeno razveljavitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:41 25. Januar 2014.

    ko sm videl ljudi z rožcami po tv-ju,sm raje doma ostal...ti pa,če že maš kocko v roki,jo pa še vrž …

  • 08:56 25. Januar 2014.

    Jaz sem bil tam z kocko vi ste se pa nagelčke metal.

  • 08:48 25. Januar 2014.

    pa ti začni pa ti bomo ostali sledili,če si resen...če pa nisi,pa bodi tiho,ker dokler pametuješ samo za računalnikom si …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.