V lekarnah zastrupljeno zdravilo

Foto: Žurnal24 Metatone Tonic v slovenskih lekarnah ni na voljo. (Foto: Skynews)
Britanska inšpekcija je lekarnam ukazala, da morajo v 48 urah s prodajnih polic odstraniti vsa zdravila Metatone Tonic, v katerih naj bi se nahajal bencin.
Oglej si celoten članek

V zdravilu Metatone Tonic proizvajalca Pfizer so z analizo odkrili prisotnost bencina, zaradi česar bodo morali prodajalci zdravila s prodajnih polic umakniti več kot 20.000 stekleničk tega zdravila.

Po podatkih britanske agencije za zdravstveni nadzor − Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency − naj bi imela sporne stekleničke celo vonj po bencinu.

V slovenskih lekarnah omenjenega sirupa ne uporabljajo. Za zurnal24.si so pojasnili, da se bencin v farmaciji uporablja kot topilo in so ga najverjetneje pozabili odstraniti.

Metatone Tonic je sirup, ki ga fizične osebe v Veliki Britaniji lahko kupijo v vseh lekarnah. Ker gre za zdravilo proti gripi in prehladu, kupci v času nove gripe po njem posegajo pogosteje kot sicer. Agencija za nadzor je že odsvetovala nakup sirupa oziroma naj morebitne kupljene izdelke vrnejo v lekarne in zahtevajo povračilo stroškov.

Po poročanju Sky Newsa zaenkrat še ni znano, ali sporni sirup lahko povzroči resne težave, prav tako ne poročajo o morebitnih primerih zastrupitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.