V Libiji ubitih več migrantov

Foto: EPA
Foto: EPA
V spopadih s tihotapci z ljudmi v Libiji je bilo ubitih do 16 egiptovskih migrantov, je potrdilo egiptovsko zunanje ministrstvo. Podporna misija Združenih narodov v Libiji UNSMIL sicer poroča o 12 ubitih Egipčanih in treh mrtvih Libijcih.
Oglej si celoten članek

"Po prvih podatkih je bilo v spopadih s tihotapskimi tolpami ubitih od 12 do 16 nezakonitih egiptovskih migrantov," so na zunanjem ministrstvu v Kairu po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisali v sporočilu. Po navedbah ministrstva so spopadi izbruhnili v mestu Bani Valid, skozi katero migranti ponavadi potujejo do libijske prestolnice Tripoli.

Predstavnik UNSMIL Martin Kobler je medtem obsodil nasilje in pozval oblasti v mestu Bani Valid k preiskavi incidentov in preprečitvi dodatnega nasilja.

Iz nemirne Libije, ki meji na Egipt, migranti s pomočjo tihotapcev množično poskušajo z ladjami in čolni doseči evropske obale. Od začetka leta 2014 je po ocenah iz Libije v Italijo tako pripotovalo 350.000 migrantov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:39 3. Maj 2016.

    Saj pa veš, da lažejo samo, da je njim v prid.

  • 11:24 28. April 2016.

    egiptovski migranti? a tam je tudi vojna da imajo pravico to azila?

  • 10:11 28. April 2016.

    Še enkrat se je pokazalo,da ta ljudstva ne znajo živeti brez diktature. Ko so bili odstanjeni diktatorji Husein, Gadafi,A.Asad, Reza …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.