Svet
14 ogledov

V Libiji ubitih več migrantov

Begunci v Grčiji EPA
V spopadih s tihotapci z ljudmi v Libiji je bilo ubitih do 16 egiptovskih migrantov, je potrdilo egiptovsko zunanje ministrstvo. Podporna misija Združenih narodov v Libiji UNSMIL sicer poroča o 12 ubitih Egipčanih in treh mrtvih Libijcih.

"Po prvih podatkih je bilo v spopadih s tihotapskimi tolpami ubitih od 12 do 16 nezakonitih egiptovskih migrantov," so na zunanjem ministrstvu v Kairu po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisali v sporočilu. Po navedbah ministrstva so spopadi izbruhnili v mestu Bani Valid, skozi katero migranti ponavadi potujejo do libijske prestolnice Tripoli.

Predstavnik UNSMIL Martin Kobler je medtem obsodil nasilje in pozval oblasti v mestu Bani Valid k preiskavi incidentov in preprečitvi dodatnega nasilja.

Iz nemirne Libije, ki meji na Egipt, migranti s pomočjo tihotapcev množično poskušajo z ladjami in čolni doseči evropske obale. Od začetka leta 2014 je po ocenah iz Libije v Italijo tako pripotovalo 350.000 migrantov.

Komentarjev 4
  • Zmago 09:39 03.maj 2016.

    Saj pa veš, da lažejo samo, da je njim v prid.

  • Gigiiinjo 11:24 28.april 2016.

    egiptovski migranti? a tam je tudi vojna da imajo pravico to azila?

  • Tupamaros 10:11 28.april 2016.

    Še enkrat se je pokazalo,da ta ljudstva ne znajo živeti brez diktature. Ko so bili odstanjeni diktatorji Husein, Gadafi,A.Asad, Reza Pahlavi se je začelo pod komando velikih sil demokratično sranje."Ne diraj lava dok spava" rečejo Balkanci.