V Mehiki umorili sinova novinarjev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V mehiškem mestu Chihiahua sta bila umorjena sinova novinarskega para.
Oglej si celoten članek

Skupina oboroženih moških je v soboto na hišnem pragu streljala na 21 in 23 let stara moška in ju ubila, danes poročajo mehiški mediji. Oče umorjenih je finančni novinar pri medijski skupini Imagen y Formula, mati pa poroča o delu policije pri časniku El Peso.

Združenje novinarjev na nogah

Po navedbah državnega tožilstva umora naj ne bi bila povezana z novinarskim delom staršev žrtev, vendar mehiški mediji ugibajo o nasprotnem. Združenje novinarjev v Ciudadu Juarezu je oblasti v Chihiahui pozvalo, naj izvedejo ustrezne ukrepe, da najdejo storilce, saj umori družinskih članov novinarjev predstavljajo "napad na novinarski ceh v državi".

Novinarji pogosto tarče kriminalcev

Mehiška zvezna država Chihiahua leži ob meji z ZDA, v zadnjih letih pa je bila vedno znova prizorišče nasilnih dejanj organiziranega kriminala. Novinarji in lokalni mediji, ki so poročali o trgovanju z mamili ali korupciji na tem območju, so se pogosto znašli v nemilosti kriminalcev. Ravno zato številna novinarska združenja in organizacije za človekove pravice Mehiko prištevajo med najnevarnejše države za novinarski poklic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.