Svet
24 ogledov

V Mehiki umorili sinova novinarjev

Policija, policist, Mehika, kriminal Reuters
V mehiškem mestu Chihiahua sta bila umorjena sinova novinarskega para.

Skupina oboroženih moških je v soboto na hišnem pragu streljala na 21 in 23 let stara moška in ju ubila, danes poročajo mehiški mediji. Oče umorjenih je finančni novinar pri medijski skupini Imagen y Formula, mati pa poroča o delu policije pri časniku El Peso.

Združenje novinarjev na nogah

Po navedbah državnega tožilstva umora naj ne bi bila povezana z novinarskim delom staršev žrtev, vendar mehiški mediji ugibajo o nasprotnem. Združenje novinarjev v Ciudadu Juarezu je oblasti v Chihiahui pozvalo, naj izvedejo ustrezne ukrepe, da najdejo storilce, saj umori družinskih članov novinarjev predstavljajo "napad na novinarski ceh v državi".

Novinarji pogosto tarče kriminalcev

Mehiška zvezna država Chihiahua leži ob meji z ZDA, v zadnjih letih pa je bila vedno znova prizorišče nasilnih dejanj organiziranega kriminala. Novinarji in lokalni mediji, ki so poročali o trgovanju z mamili ali korupciji na tem območju, so se pogosto znašli v nemilosti kriminalcev. Ravno zato številna novinarska združenja in organizacije za človekove pravice Mehiko prištevajo med najnevarnejše države za novinarski poklic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.