V Melbournu se je zgodil čudež

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Čudež v Avstraliji. Vanessa Tanasio je bila 42 minut klinično mrtva.
Oglej si celoten članek

Vanessi Tanasio je zaradi zamašene arterije zastalo srce. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so jo razglasili za klinično mrtvo, a zdravniki nad njo na srečo niso obupali. Priklopili so jo na napravo za masažo srca, ki je Vanessinim možganom dovajal kisik. Medtem je kardiolog Wally Ahmar zamašeno arterijo očistil in njeno srce je spet začelo biti, in to kar 42 minut po tem, ko so jo razglasili za klinično mrtvo. "Srce sem zbudil z elektrošoki in z uporabo različnih zdravil. Gre za čudež. Nisem pričakoval, da se bo tako hitro počutila tako dobro,“ je povedal Ahmar.

42-letna pacientka pa je povedala, da pred tem ni imela težav s srcem. "Spominjam se, da sem najprej sedela na kavču, nato pa ležala na tleh. Zbudila pa sem se v bolnišnici,“ je izjavila mati dveh otrok in dodala: "Skoraj eno uro sem bila mrtva, en teden pozneje pa se že počutim odlično. Neverjetno.“

Za klinično mrtvega razglasijo osebo, ki ne diha in nima pulza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.