Svet
9 ogledov

V Melbournu se je zgodil čudež

Z masažo srca prizadetemu kupujemo dragoceni čas do prihoda reševalcev. Žurnal24 main
Čudež v Avstraliji. Vanessa Tanasio je bila 42 minut klinično mrtva.

Vanessi Tanasio je zaradi zamašene arterije zastalo srce. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so jo razglasili za klinično mrtvo, a zdravniki nad njo na srečo niso obupali. Priklopili so jo na napravo za masažo srca, ki je Vanessinim možganom dovajal kisik. Medtem je kardiolog Wally Ahmar zamašeno arterijo očistil in njeno srce je spet začelo biti, in to kar 42 minut po tem, ko so jo razglasili za klinično mrtvo. "Srce sem zbudil z elektrošoki in z uporabo različnih zdravil. Gre za čudež. Nisem pričakoval, da se bo tako hitro počutila tako dobro,“ je povedal Ahmar.

42-letna pacientka pa je povedala, da pred tem ni imela težav s srcem. "Spominjam se, da sem najprej sedela na kavču, nato pa ležala na tleh. Zbudila pa sem se v bolnišnici,“ je izjavila mati dveh otrok in dodala: "Skoraj eno uro sem bila mrtva, en teden pozneje pa se že počutim odlično. Neverjetno.“

Za klinično mrtvega razglasijo osebo, ki ne diha in nima pulza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.