V nacistični uniformi na modno revijo

Foto: Žurnal24 Župan Radu Mazare
Župan romunskega mesta Constanza je močno razburil javnost, ko se je na modni reviji pojavil v nacistični uniformi. Tudi njegov 15-letni sin je sledil zgledu svojega očeta.
Oglej si celoten članek

Župan Radu Mazare pravi, da ga je navdahnil film Valkyrie s Tomom Cruisom, ki prikazuje poskus atentata na Adolfa Hitlerja. Kot trdi, je poskušal skriti vse svastike na uniformi, a je eno spregledal. Sicer pa ne razume razburjenja.

Razburjenje in zgodovinska dejstva mu je zato v pismu pojasnil Efraim Zuroff, zgodovinar in direktor centra Simona Wisenthala v Jeruzalemu. "Težko je razložiti, kakšno bolečino ste sprožili s svojo navzočnostjo, in to ne le judom in ostalim žrtvam nacizma, ampak vsem, ki vedo, kaj se je dogajalo med drugo svetovno vojno."

A Mazare vztraja, da ni želel nič hudega, saj uniforma ni bila od pripadnikov SS, ampak ''le'' od nemške vojske.

Romunske oblasti, ki so nekaj časa celo podpirale Hitlerja, so po ocenah zgodovinarjev pobile 380 tisoč judov v Romuniji, danes jih v tej državi živi le še med 9 in 10 tisoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.