V Nemčiji zaradi islamistov odpovedali karneval

Foto: EPA
Foto: EPA
V mestu Braunschweig so tik pred predvidenim začetkom odpovedali tradicionalno pustno povorko, potem ko je policija prejela namig, da naj bi islamski skrajneži načrtovali napad na prireditvi.
Oglej si celoten članek

Kot je pojasnila policija, so namige o napadu dobili minulo noč, ko so jim zanesljivi viri sporočili, da obstaja "konkretna nevarnost napada z islamističnim ozadjem".

Karneval v Braunschweigu velja za največjo pustno povorko v severni Nemčiji, vsako leto pa ga obišče okoli 250.000 ljudi. Letos naj bi na njem sodelovalo okoli 4500 mask na sto vozilih.

Do odpovedi karnevala prihaja v času, ko Dansko pretresata teroristična napada, v katerih sta bila v soboto in danes ubita dva človeka, pet pa jih je bilo ranjenih. Nemško notranje ministrstvo je sicer tik pred odpovedjo prireditve sporočilo, da zaradi napadov na Danskem ni povečane nevarnosti terorističnih napadov v Nemčiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • zato pa imajo pametno politiko: muslimanka se ne sme poročit z ne-muslimanom, musliman se pa lahko poroči z ne-muslimankami in …

  • 14:01 15. Februar 2015.

    Krasno. Nam že diktirajo. Čez par let pa v Cerknici, ko se bodo pod okriljem ljubljanske džamije dovolj namnožili..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.