Svet
3 ogledov

V Nemčiji zaradi islamistov odpovedali karneval

Drama s talci v Nemčiji. EPA
V mestu Braunschweig so tik pred predvidenim začetkom odpovedali tradicionalno pustno povorko, potem ko je policija prejela namig, da naj bi islamski skrajneži načrtovali napad na prireditvi.

Kot je pojasnila policija, so namige o napadu dobili minulo noč, ko so jim zanesljivi viri sporočili, da obstaja "konkretna nevarnost napada z islamističnim ozadjem".

Karneval v Braunschweigu velja za največjo pustno povorko v severni Nemčiji, vsako leto pa ga obišče okoli 250.000 ljudi. Letos naj bi na njem sodelovalo okoli 4500 mask na sto vozilih.

Do odpovedi karnevala prihaja v času, ko Dansko pretresata teroristična napada, v katerih sta bila v soboto in danes ubita dva človeka, pet pa jih je bilo ranjenih. Nemško notranje ministrstvo je sicer tik pred odpovedjo prireditve sporočilo, da zaradi napadov na Danskem ni povečane nevarnosti terorističnih napadov v Nemčiji.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:59 15.februar 2015.

    zato pa imajo pametno politiko: muslimanka se ne sme poročit z ne-muslimanom, musliman se pa lahko poroči z ne-muslimankami in to večimi. Zakaj le? Zato ker je moški dominanten in tako se potem širi vera. Če ne direktno na ne-muslimanke ...prikaži več pa na njune skupne otroke.

  • _wind_ 14:01 15.februar 2015.

    Krasno. Nam že diktirajo. Čez par let pa v Cerknici, ko se bodo pod okriljem ljubljanske džamije dovolj namnožili..