V nemirih v zaporu 50 mrtvih, 90 ranjenih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V zaporu na severozahodu Venezuele je izbruhnil upor zapornikov, v nasilnih spopadih s pazniki pa je bilo ubitih najmanj 50 ljudi. Najmanj 90 je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Oblasti so smrtni davek upora že označile za alarmantnega. Vse žrtve so bile ustreljene, je povedal predstavnik lokalne bolnišnice, Ruy Medina. Zaenkrat pa številka žrtev temelji le na tistih, ki so jih pripeljali v bolnišnico, medtem ko bi v zaporu lahko še našli kakega mrtvega, je še povedal.

Kot je pojasnila za zapore pristojna ministrica Iris Varela, je upor v zaporu izbruhnil, ko so se v upravi odločili, da bodo izvedli temeljit pregled zapornikov, ali skrivajo kako orožje.

Zapori v Venezueli so sicer med najslabšimi v Latinskimi Ameriki, predvsem zaradi prenapolnjenosti. Njihovi zapori imajo kapaciteto za okoli 14.000 zapornikov, na prestajanju zaporne kazni pa jih je trenutno okoli 50.000.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.