Svet
11 ogledov

V nemirih v zaporu 50 mrtvih, 90 ranjenih

Ječa Shutterstock
V zaporu na severozahodu Venezuele je izbruhnil upor zapornikov, v nasilnih spopadih s pazniki pa je bilo ubitih najmanj 50 ljudi. Najmanj 90 je ranjenih.

Oblasti so smrtni davek upora že označile za alarmantnega. Vse žrtve so bile ustreljene, je povedal predstavnik lokalne bolnišnice, Ruy Medina. Zaenkrat pa številka žrtev temelji le na tistih, ki so jih pripeljali v bolnišnico, medtem ko bi v zaporu lahko še našli kakega mrtvega, je še povedal.

Kot je pojasnila za zapore pristojna ministrica Iris Varela, je upor v zaporu izbruhnil, ko so se v upravi odločili, da bodo izvedli temeljit pregled zapornikov, ali skrivajo kako orožje.

Zapori v Venezueli so sicer med najslabšimi v Latinskimi Ameriki, predvsem zaradi prenapolnjenosti. Njihovi zapori imajo kapaciteto za okoli 14.000 zapornikov, na prestajanju zaporne kazni pa jih je trenutno okoli 50.000.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.