V nesreči umrli trije delavci

Foto: Reuters Kambodža Foto: Reuters Kambodža
Trije ljudje so umrli, več pa je bilo ranjenih, ko se je zrušil strop v tovarni čevljev v Kambodži. Pod ruševinami je ostalo nekaj delavcev, a so jih že rešili.
Oglej si celoten članek

V tovarni, kjer proizvajajo športne copate znamke Asics, sicer dela kakih sedem tisoč ljudi, a k sreči se je strop zrušil v kotu enega od prostorov, kjer ni bilo veliko delavcev.

Gre za novo nesrečo v tovarnah v Aziji, potem ko je konec prejšnjega meseca v zrušenju tekstilne tovarne v Bangladešu umrlo več kot 1.100 ljudi. Omenjena nesreča je opozorila, v kako nevarnih razmerah delajo delavci v tekstilnih tovarnah v Aziji.

Tekstilna in obutvena industrija v Kambodži zaposlujeta največ ljudi, večino izdelkov pa izvozijo v EU in ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.