V Nigeriji prestavili volitve

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Ker niso uspeli pravočasno dostaviti volilnega materiala, so volitve prestavili.
Oglej si celoten članek

Nigerija je prestavila parlamentarne volitve, ker volilnega materiala ni uspela dostaviti na vsa področja. Pričakovanja, da bo letos prelomila z zgodovino kaotičnih volitev v največji državi v zahodni Afriki, so tako padla v vodo.

"Odločitev je bila težka, vendar predstavlja pomemben korak k zagotavljanju kredibilnosti volitev 2011," je povedal Attahiru Jega, vodja Neodvisne državne volilne komisije (INEC).

Parlamentarne volitve bodo preizkušnja za Nigerijo, ali lahko prelomi z zgodovino nasilnih volitev. Predsedniške volitve bodo potekale en teden za parlamentarnimi, en teden za njimi pa bodo volili še guvernerje.

Glavni favorit za predsednika je Jonathan Goodluck, ki je predsedniški položaj že zasedel pred slabim letom po smrti predsednika Umaruja Muse Yar'Aduaja.

Nasilje je zaznamovalo tudi predvolilno kampanjo v tej najgosteje poseljeni afriški državi, kjer ima volilno pravico več kot 70 milijonov volilnih upravičencev.

Mednarodni opazovalci so poleg tega izražali zaskrbljenost zaradi zamud pri registraciji volivcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.