V paniki navalili na bankomate

Foto: EPA
Foto: EPA
Zaradi strahu pred bankrotom Grki masovno dvigujejo denar s svojih računov.
Oglej si celoten članek

Zaradi nevarnosti, da bi Grčija bankrotirala, Grki masovno dvigujejo denar z računov, poroča francoski časnik Le Figaro. Grčija naj bi se znašla v podobni situaciji kot Ciper v letu 2013, ko mu je grozil bankrot.

Soočene z vsevečjim odlivom denarja z računov svojih klientov, bi po poročanju časnika grške banke lahko ostale brez denarja. Po pisanju Financial Timesa so Grki samo v enem dnevu dvignili okoli 300 do 400 milijonov evrov, da bi jih prenesli na bolj varna mesta, kot je hranjenje gotovine doma ali nakazilo v tujino. 

Cipras mora pripraviti reformni program

Grčiji grozi bankrot, če z mednarodnimi posojilodajalci ne bo dosegla dogovora o nadaljnji finančni pomoči. Evropski posojilodajalci so grškemu primeru Aleksisu Ciprasu minuli teden v Bruslju sporočili, da mora čim prej - še ta mesec - predstaviti celovit seznam podrobnih reform, če želi denar.

Osnova ostaja dogovor o štirimesečnem podaljšanju programa finančne pomoči Grčiji, ki ga je evroskupina dosegla 20. februarja.

Konkretnega dogovora še ni

Cipras se je sicer o tej temi v ponedeljek v Berlinu pogovarjal z nemško kanclerko Angelo Merkel, a konkretnega dogovora nista dosegla. Cipras je po lastnih besedah Merklovi v Berlinu predstavil oris grških reformnih načrtov. Pri tem je bilo po njegovem mnenju več točk takih, o katerih se Berlin in Atene strinjajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:36 27. Marec 2015.

    "Svaka čast" ?

  • 06:46 27. Marec 2015.

    Svaka čast, da imajo toliko, da množično dvigujejo na bankomatih. Očitno niso v krizi, Nam se to bolj težko zgodi. …

  • 08:04 26. Marec 2015.

    toliko o zaupanju Grkov lastni vladi...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.