V parlamentu so pele pesti

Foto: Žurnal24 Poslanke pri pretepu niso zaostajale za svojimi moškimi kolegi.
V južnokorejskem parlamentu so si poslanci argumente podajali kar s pestmi. Ozračje je razgrel zakon o medijih, najmanj ena oseba pa je morala pomoč poiskati v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Poslanci vladajoče stranke so okupirali govorniški oder, saj so želeli čim prej sprejeti nov zakon o medijih, ki zmanjšuje omejitve pri lastništvu televizijskih mrež. Pripadniki opozicije se niso pustili zmesti, pred vhodna vrata dvorane so poskušali privleči čim več kosov pohištva, da bi onemogočili vstop ostalim vladajoče stranke.

Boleči argumenti
V parlamentu je izbruhnil kaos, poslanci so delili udarce, se cufali in prerivali. Ženske predstavnice niso nič zaostajale za moškimi kolegi, druga drugo so poskušale spraviti na tla. Najmanj za eno poslanko je bila tako vneta razprava preveč, zdravstveno pomoč so ji po poročanju južnokorejske televizije nudili že v parlamentu, nato pa so jo odpeljali v bolnišnico.

Nič nenavadnega za Južne Korejce
Taki prizori pa niso nič nenavadnega za ognjevite in melodramatične južnokorejske parlamentarce, rivalske stranke se pogosto zatečejo k nasilju, da bi dosegle svoje. Enega takih spopadov si poglejte v videoposnetku.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.