Svet
4 ogledov

V parlamentu so pele pesti

Poslanke pri pretepu niso zaostajale za svojimi moškimi kolegi. Žurnal24 main
V južnokorejskem parlamentu so si poslanci argumente podajali kar s pestmi. Ozračje je razgrel zakon o medijih, najmanj ena oseba pa je morala pomoč poiskati v bolnišnici.

Poslanci vladajoče stranke so okupirali govorniški oder, saj so želeli čim prej sprejeti nov zakon o medijih, ki zmanjšuje omejitve pri lastništvu televizijskih mrež. Pripadniki opozicije se niso pustili zmesti, pred vhodna vrata dvorane so poskušali privleči čim več kosov pohištva, da bi onemogočili vstop ostalim vladajoče stranke.

Boleči argumenti
V parlamentu je izbruhnil kaos, poslanci so delili udarce, se cufali in prerivali. Ženske predstavnice niso nič zaostajale za moškimi kolegi, druga drugo so poskušale spraviti na tla. Najmanj za eno poslanko je bila tako vneta razprava preveč, zdravstveno pomoč so ji po poročanju južnokorejske televizije nudili že v parlamentu, nato pa so jo odpeljali v bolnišnico.

Nič nenavadnega za Južne Korejce
Taki prizori pa niso nič nenavadnega za ognjevite in melodramatične južnokorejske parlamentarce, rivalske stranke se pogosto zatečejo k nasilju, da bi dosegle svoje. Enega takih spopadov si poglejte v videoposnetku.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.