V Pjongjangu velika vojaška parada ob 70. obletnici partije

Foto: Profimedia Parada S. Koreja Foto: Profimedia Kim na paradi Foto: Profimedia Parada S. Koreja Foto: Profimedia Parada S. Koreja Foto: Profimedia Parada S. Koreja
Kim je poudaril, da se je njegova država sposobna braniti v vojni, ki bi jo izzvale ZDA.
Oglej si celoten članek

Na osrednjem trgu v Pjongjangu se je danes pod budnim očesom voditelja Kim Jong Una odvila velika vojaška parada ob 70. obletnici ustanovitve severnokorejske partije.

Foto: Profimedia Kim na paradi Kim je priložnost izkoristil tudi za enega redkih nagovorov javnosti. Zagotovil je, da zmore Severna Koreja bojevati katero koli vojno, ki bi jo izzvale ZDA: "Pripravljeni smo zaščititi naše ljudi in modro nebo naše domovine," je dejal, njegove besede pa je zbrana množica pospremila z bučnim aplavzom.

Poleg več tisoč vojakov so v paradi sodelovali sprevodi tankov, oklepnih vozil in balistične opreme. Šlo naj bi za eno največjih razkazovanj vojaške moči v zgodovini Severne Koreje.

Foto: Profimedia Parada S. Koreja

Zgradbe okoli trga so bile odete v rdeče zastave partije ter modro-belo-rdeče zastave Severne Koreje. Parado je spremljalo na desettisoče navdušenih ljudi, ki so mahali z rožami in zastavami.

Na parado so se v Severni Koreji dolgo pripravljali. Med drugim so z masovno mobilizacijo v priprave vključili državne uradnike in vire, prestolnica države pa je vsa okrašena z velikimi posterji, rdečimi plakati in zastavami. Na številnih so izpisane številke 10-10, ki ponazarjajo datum uradnega "rojstnega dneva" stranke, 10. oktober.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.