Svet
86 ogledov

V Pjongjangu velika vojaška parada ob 70. obletnici partije

Parada S. Koreja
1/5
Profimedias
Kim je poudaril, da se je njegova država sposobna braniti v vojni, ki bi jo izzvale ZDA.

Na osrednjem trgu v Pjongjangu se je danes pod budnim očesom voditelja Kim Jong Una odvila velika vojaška parada ob 70. obletnici ustanovitve severnokorejske partije.

Kim na paradi  | Avtor: Profimedias Profimedias
Kim je priložnost izkoristil tudi za enega redkih nagovorov javnosti. Zagotovil je, da zmore Severna Koreja bojevati katero koli vojno, ki bi jo izzvale ZDA: "Pripravljeni smo zaščititi naše ljudi in modro nebo naše domovine," je dejal, njegove besede pa je zbrana množica pospremila z bučnim aplavzom.

Poleg več tisoč vojakov so v paradi sodelovali sprevodi tankov, oklepnih vozil in balistične opreme. Šlo naj bi za eno največjih razkazovanj vojaške moči v zgodovini Severne Koreje.

Parada S. Koreja | Avtor: Profimedias Profimedias

Zgradbe okoli trga so bile odete v rdeče zastave partije ter modro-belo-rdeče zastave Severne Koreje. Parado je spremljalo na desettisoče navdušenih ljudi, ki so mahali z rožami in zastavami.

Na parado so se v Severni Koreji dolgo pripravljali. Med drugim so z masovno mobilizacijo v priprave vključili državne uradnike in vire, prestolnica države pa je vsa okrašena z velikimi posterji, rdečimi plakati in zastavami. Na številnih so izpisane številke 10-10, ki ponazarjajo datum uradnega "rojstnega dneva" stranke, 10. oktober.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.