V plazu umrlo najmanj 14 ljudi

Foto: Reuters zemeljski plaz, washington Foto: Reuters zemeljski plaz, washington Foto: Reuters zemeljski plaz, washington
Uničujoč zemeljski plaz v ameriški zvezni državi Washington je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 14 življenj, več kot 150 ljudi pa bi lahko bilo pogrešanih.
Oglej si celoten članek

Reševalci plaz primerjajo kar z "manjšim potresom". Ogromna gmota blata, kamenja in izruvanih dreves je po več tednih obilnega deževja v soboto zasula podeželski kraj Oso na severozahodu ZDA. Zasula je na desetine hiš in celo del bližnje prometnice. Doslej so našli 14 trupel – tri v soboto, pet v nedeljo in šest v ponedeljek. Upanja, da je kdo nesrečo preživel, praktično ni več.

"Z velikim razočaranjem vam moram povedati, da nismo našli nobenih znakov o morebitnih preživelih," je v ponedeljek sporočil vodja gasilcev v okraju Snohomish Travis Hots in razmere označil kot "zelo mračne".

Število pogrešanih je s prvotnih deset in nekaj naraslo na več kot 170, a kot opozarjajo reševalci, so verjetno koga šteli dvakrat. Po poročanju lokalnih medijev sta med pogrešanimi štirimesečni dojenček in njegova babica. V iskanju sodeluje kakih sto reševalcev.

Ameriški predsednik Barack Obama je v zvezni državi, ki leži ob obali Tihega oceana, razglasil izredne razmere in s tem odprl pot za zvezno pomoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.