Svet
11 ogledov

V plazu umrlo najmanj 14 ljudi

zemeljski plaz, washington
1/3
Reuters
Uničujoč zemeljski plaz v ameriški zvezni državi Washington je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 14 življenj, več kot 150 ljudi pa bi lahko bilo pogrešanih.

Reševalci plaz primerjajo kar z "manjšim potresom". Ogromna gmota blata, kamenja in izruvanih dreves je po več tednih obilnega deževja v soboto zasula podeželski kraj Oso na severozahodu ZDA. Zasula je na desetine hiš in celo del bližnje prometnice. Doslej so našli 14 trupel – tri v soboto, pet v nedeljo in šest v ponedeljek. Upanja, da je kdo nesrečo preživel, praktično ni več.

"Z velikim razočaranjem vam moram povedati, da nismo našli nobenih znakov o morebitnih preživelih," je v ponedeljek sporočil vodja gasilcev v okraju Snohomish Travis Hots in razmere označil kot "zelo mračne".

Število pogrešanih je s prvotnih deset in nekaj naraslo na več kot 170, a kot opozarjajo reševalci, so verjetno koga šteli dvakrat. Po poročanju lokalnih medijev sta med pogrešanimi štirimesečni dojenček in njegova babica. V iskanju sodeluje kakih sto reševalcev.

Ameriški predsednik Barack Obama je v zvezni državi, ki leži ob obali Tihega oceana, razglasil izredne razmere in s tem odprl pot za zvezno pomoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.