V prometni nesreči umrlo 18 potnikov

Foto: PGD Slovenj Gradec
Foto: PGD Slovenj Gradec
Preiskovalci hude prometne nesreče, v kateri je začetek julija umrlo 18 potnikov, še 30 pa je bilo ranjenih, so sporočili, da je bila za nesrečo kriva pomanjkljiva zbranost voznika, ki je tudi umrl v nesreči.
Oglej si celoten članek

55-letni voznik avtobusa ni opazil, da je priklopnik pred njim zaradi gostega prometa zaviral in vanj trčil. Po trčenju je avtobus zajel požar. Ognjeni zublji so avtobus v celoti uničili. Dve osebi sta še vedno v bolnišnici na Bavarskem.

Do trčenja med avtobusom in priklopnikom je prišlo v začetku julija v jutranjih urah na avtocesti med Nürnbergom in Leipzigom v bližini bavarskega mesta Münchberg blizu meje s Češko. Na avtobusu je bilo skupno 48 ljudi, 46 potnikov in dva voznika. Avtobus z upokojenci iz Saške je bil na poti v Italijo.

Foto: Profimedia Nemška policija "Skupek več tragičnih dogodkov je vodil v nesrečno okoliščino," je dejal državni tožilec Jochen Götz.

Na avtocesti se je namreč oblikoval zastoj zaradi del na cesti in zoženja s tri- na dvopasovnico. Sodeč po preiskavi, je voznik tovornjaka zaviral normalno.

Preiskovalci niso našli nobenih dokazov o tehnični napaki. Elektronski sistem avtobusa in akumulator sta bila v sprednjem delu, zaradi kratkega stika ob trčenju, pa se je vžgal rezervoar za gorivo, so pojasnili požar, ki je zajel avtobus.

Leta 2015 je bilo v Nemčiji okoli 2,5 milijona prometnih nesreč, od tega z avtobusi približno 5700. Vse skupaj so prometne nesreče v letu 2015 terjale 3459 življenj, od tega le pet med potniki avtobusov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.