Svet
9005 ogledov

V prometni nesreči umrlo 18 potnikov

Prometna nesreča PGD Slovenj Gradec
Preiskovalci hude prometne nesreče, v kateri je začetek julija umrlo 18 potnikov, še 30 pa je bilo ranjenih, so sporočili, da je bila za nesrečo kriva pomanjkljiva zbranost voznika, ki je tudi umrl v nesreči.

55-letni voznik avtobusa ni opazil, da je priklopnik pred njim zaradi gostega prometa zaviral in vanj trčil. Po trčenju je avtobus zajel požar. Ognjeni zublji so avtobus v celoti uničili. Dve osebi sta še vedno v bolnišnici na Bavarskem.

Do trčenja med avtobusom in priklopnikom je prišlo v začetku julija v jutranjih urah na avtocesti med Nürnbergom in Leipzigom v bližini bavarskega mesta Münchberg blizu meje s Češko. Na avtobusu je bilo skupno 48 ljudi, 46 potnikov in dva voznika. Avtobus z upokojenci iz Saške je bil na poti v Italijo.

Nemška policija | Avtor: Profimedias Profimedias
"Skupek več tragičnih dogodkov je vodil v nesrečno okoliščino," je dejal državni tožilec Jochen Götz.

Na avtocesti se je namreč oblikoval zastoj zaradi del na cesti in zoženja s tri- na dvopasovnico. Sodeč po preiskavi, je voznik tovornjaka zaviral normalno.

Preiskovalci niso našli nobenih dokazov o tehnični napaki. Elektronski sistem avtobusa in akumulator sta bila v sprednjem delu, zaradi kratkega stika ob trčenju, pa se je vžgal rezervoar za gorivo, so pojasnili požar, ki je zajel avtobus.

Leta 2015 je bilo v Nemčiji okoli 2,5 milijona prometnih nesreč, od tega z avtobusi približno 5700. Vse skupaj so prometne nesreče v letu 2015 terjale 3459 življenj, od tega le pet med potniki avtobusov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.