V rokah držala svoje srce

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Zdravniki so pacientki dovolili, da se fotografira s svojim starim srcem, preden so ga upepelili.
Oglej si celoten članek

Fotografija ženske, znane le po imenu Penny, je preplavila splet. Pacientka, ki je premagala raka, po transplantaciji v obeh rokah drži svoje staro srce. Kljub temu, da je njen obraz prekrit z masko, se vidi, da je po uspešni operaciji zadovoljna, da ji v prsih bije novo srce.

Njen prijatelj Kelsey je na spletu objavil fotografijo in ob njej zapisal: "Penny drži svoje srce. Premagala je raka in okvaro srca ter nikoli ni izgubila upanja." Na svojem profilu je še zapisal, da so kirurgi Penny dovolili, da se fotografira s svojim mrtvim srcem, preden so ga sežgali.

Vsako leto v ZDA okoli štiri tisoč ljudi potrebuje transplantacijo srca, a le dobra polovica dobi novo srce. Po vsem svetu se na leto tovrstnih operacij opravi okoli 3.500.

Pacient je po transplantaciji v bolnišnični oskrbi še dva tedna, koliko časa traja celotno okrevanje, pa je odvisno od zdravstvenega stanja posameznika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.