Svet
17 ogledov

V rokah držala svoje srce

Penny, srce, operacija Youtube
Zdravniki so pacientki dovolili, da se fotografira s svojim starim srcem, preden so ga upepelili.

Fotografija ženske, znane le po imenu Penny, je preplavila splet. Pacientka, ki je premagala raka, po transplantaciji v obeh rokah drži svoje staro srce. Kljub temu, da je njen obraz prekrit z masko, se vidi, da je po uspešni operaciji zadovoljna, da ji v prsih bije novo srce.

Njen prijatelj Kelsey je na spletu objavil fotografijo in ob njej zapisal: "Penny drži svoje srce. Premagala je raka in okvaro srca ter nikoli ni izgubila upanja." Na svojem profilu je še zapisal, da so kirurgi Penny dovolili, da se fotografira s svojim mrtvim srcem, preden so ga sežgali.

Vsako leto v ZDA okoli štiri tisoč ljudi potrebuje transplantacijo srca, a le dobra polovica dobi novo srce. Po vsem svetu se na leto tovrstnih operacij opravi okoli 3.500.

Pacient je po transplantaciji v bolnišnični oskrbi še dva tedna, koliko časa traja celotno okrevanje, pa je odvisno od zdravstvenega stanja posameznika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.