V škatli s strelivom odkrili kosmato presenečenje

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Vojna v Ukrajini ponudi tudi redke prijetne trenutke.
Oglej si celoten članek

Morija v Ukrajini traja že več kot pol leta. Na desettiosoče žrtev in na milijone beguncev priča o stanju, ki je zajelo to vzhodnoevropsko državo.

Ob prizorih uničene vojaške opreme, padlih vojakov in porušenih zgradb pa se tu in tam najde tudi podoba lepših časov. Eno takšnih prijetnih presenečenj so med protiofenzivo odkrili ukrajinski vojaki.

V eni od škatel, v kateri naj bi bilo 7.62-kalibrsko strelivo za avtomatsko puško tipa T45 (Gatling), ki ga Ukrajincem pošiljajo Poljaki, je mirno spala mlada mačka.

Svet Putin osramočen pred indijskim vodjo

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v nedeljo v nagovoru dejal, da nameravajo zaradi uspeha ukrajinske protiofenzive ponovno zavzeti vsa ozemlja v Ukrajini, ki jih je zasedla Rusija. "Morda se komu zdi, da smo po seriji zmag nekoliko utihnili," je dejal in nadaljeval, da so v resnici v teku priprave na ponovno zavzetje ključnih mest Mariupolj, Melitopolj in Herson.

Kot je še nadaljeval, pa si ukrajinske sile ne bodo prizadevale samo za ponovno osvojitev ozemlja, ki so ga nadzorovale pred začetkom ruske invazije februarja, ampak tudi za ozemlja v Donbasu in na Krimu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kijev je sicer od začetka septembra v okviru protiofenzive ponovno zavzel že več kot 6000 kvadratnih kilometrov ozemlja na jugu in vzhodu Ukrajine. Analiza britanskega obrambnega ministrstva ugotavlja, da je Rusija v zadnjem tednu zato znatno povečala število napadov na civilno infrastrukturo z raketami dolgega dosega.

Glede na neuspehe, s katerimi se Moskva sooča na fronti, ministrstvo opozarja, da bo ruska vojska verjetno nadaljevala s takšnimi napadi, da bi spodkopala javno moralo v Ukrajini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:35 19. September 2022.

    Kot proukrajinski medij pišete bebave članke podobno kot ste pisali še bolj bebave članke o Coroni...Slej kot prej bo prišel …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.