Svet
27432 ogledov

Putin osramočen pred indijskim vodjo

Vladimir Putin Epa
Nov hud udarec za Rusijo na vrhu Šanghajske organizacije za sodelovanje (SOC). Osramočeni Putin se je moral zagovarjati pred indijskim vodjo.

Potem, ko ga je kitajski predsednik Xi Jinping na vrhu Šanghajske organizacije za sodelovanje (SOC) po splošnem mnenju analitikov "povišal v svojega pomočnika" in Rusiji dodelil vlogo kitajske "surovinske kolonije", ruski predsednik Vladimir Putin ne bo preveč vesel niti po pogovoru z indijskim premierjem Narendro Modijem. Indijski voditelj je namreč Putinu že na začetku pogovora dejal, da "danes ni čas (doba) vojn".

dimitrij medvedjev vladimir putin olimpijske igre hokej soči Rusija Svet Medvedjev izrekel nove grožnje, Kremelj zanikal volilne goljufije

"To sem vam že večkrat povedal v najinih telefonskih pogovorih. Demokracija, diplomacija, dialog - to so instrumenti za iskanje rešitev," je Modi Putinu povedal, kaj si misli o vojaškem napadu Rusije na Ukrajino.

Ukrajina Svet Putinu se podira. Zdaj v Moskvi in Sankt Peterburgu zahtevajo njegov odstop

Ruski mediji slavijo nov svetovni red

Vladimir Putin se tako s srečanja vrača s cmokom v grlu, čeprav naj bi vrh dokazal, da kljub vojni v Ukrajini in napetostim z Zahodom tako on kot Rusija nista izolirana in da, kot vztrajno trdijo prokremeljski mediji, nastaja »nova svetovna ureditev«. Rusi so namreč prepričani, da v novi svetovni razporeditvi Zahod izgublja svojo nadvlado in položaj, ki ga je zasedal. Ruski mediji vrh v uzbekistanskem Samarkandu sicer označujejo za zgodovinskega.

Vladimir Putin | Avtor: Epa Epa

Vladimir Putin Svet Strokovnjaki: Vojna se ne bi končala s Putinovo smrtjo. Še več ...

Po navajanju ruskih medijev Rusija skupaj z azijskima velikanoma Kitajsko in Indijo ustvarja novo vodilno silo sveta. Zdi pa se, da sta oba pomembna partnerja do Rusije precej zadržana, sploh zdaj, ko Rusom na bojišču v Ukrajini ne gre vse po načrtih.
Putin namreč ponovno ni dobil podpore Kitajske in Indije za svojo vojno avanturo. Xi Jinping je ponovil, da je "proti vmešavanju v notranje zadeve drugih držav", Modi pa je govoril o tem, da je treba čim prej "ustaviti vojno in se pogajati".

Indija odvisna od ukrajinskega žita

Poleg tega je indijski premier Putina opozoril, da je eno najpomembnejših vprašanj normalizacija trgov z žitom in gnojili. Naj omenimo, da je Indija ena največjih uvoznic ukrajinskega žita, zaradi vojne in blokade ukrajinskih pristanišč pa se je znašla v kočljivem položaju.

vojna v Ukrajini Protiofenziva Svet Zastave gorijo, elitna enota potolčena, prvič dvomi na ruski državni TV

Putin se je pred Modijem celo opravičeval, da se zavzema za pogajanja in čimprejšnje končanje vojne, Kijev pa je obtožil, da pogajanja zavrača, ker »želi svoje cilje doseči z vojno«.
 

Komentarjev 28
  • Burja 09:20 18.september 2022.

    Puksi bo počasi ostal sam, ampak ne glede na dejstva "ruski mediji slavijo" Žalostna slava, ki je omogočena z represijo v lastni državi. Težko se je izognit sramoti, če deluješ proti človeštvu in kontra vsemu, kar nas ovrednoti kot pravega Človeka.

  • Avatar Hribar65
    Hribar65 07:01 18.september 2022.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ

  • Avatar Mark035
    Mark035 06:59 18.september 2022.

    Zavedni Slovenci podpiramo Rusijo pri njihovem boju proti fašističnim ukrajincem.