V škatlicah Marlbora kmalu morda ne bo več le cigaret

Foto: Profimedia
Proizvajelec cigaret Marlboro je ugriznil v drugo rastlino.
Oglej si celoten članek

Znamko cigaret Marlboro v prihodnje morda ne bomo povezovali le s tobakom, temveč tudi s kanabisom. Lastnik znamke, podjetje Altria, je v petek objavil kar 1,6 milijarde evrov vreden nakup delnic kanadske družbe Cronos, specializirane za izdelke iz indijske konoplje. Altria je tako postala lastnica 45 odstotkov delnic Cronosa ter pridobila še predkupno pravico za nakup dodatnega 10-odstotnega deleža.

Svet Tako poceni je gram trave v Sloveniji

Gre za daleč največjo naaložbo kakšnega velikega proizvajalca tobaka v industrijo marihuane. Posel sledi odločitvi Kanade, ki je letos legalizirala uporabo marihuane v rekreativne namene, zgledu pa naj bi kmalu sledile še nekatere ameriške zvezne države. 

Delež kadilcev v ZDA vztrajno upada, po podatkih iz leta 2017 kadi le še 14 odstotkov prebivalstva, kar je daleč najmanj doslej. Po drugi strani pa je področje kanabisa očitno ena izmed poti, s katero bi lahko tobačna industrija nadomestila izpad dohodkov.

Promo Kako lahko konopljina smola spremeni vaše življenje

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.