Svet
11891 ogledov

Tako poceni je gram trave v Sloveniji

marihuana Reševalni pas/Twitter Kajenje marihuane.
Po rezultatih raziskave, ki jo je naredil Vide, je Ljubljana po ceni za gram trave globoko pod svetovnim povprečjem.

Seedo, podjetje, ki proizvaja pribor za vzgojo trave, je nedavno objavilo indeks cene kanabisa za leto 2018. Seznam so naredili na osnovi informacij, ki so jih dobili iz pisarne Združenih narodov za boj proti drogam in kriminalu (UNODC). 

Vožnja pod vplivom marihuane Test Avto Kako marihuana vpliva na voznike

Cilj indeksacije je pokazati potrebo po zakonskih reformah o uporabi kanabisa po vsem svetu in ali bi se lahko kaj naučili od mest, ki prednjačijo pri legalizaciji marihuane.

Nasad konoplje Colorado Svet V sredo bo marihuana naprodaj brez davka

Raziskava je zajela 120 mest po vsem svetu, tudi Ljubljano, v nekaterih mestih je uporaba marihuane prepovedana, spet v drugih le deloma, piše Vice. Da bi določili ceno grama trave so avtorji raziskave na lokalnem nivoju naredili ankete, rezultate pa prilagodili statistiki, ki so jo dobili iz svetovnega poročila UNODC o drogah za leto 2017.

Marihuana marš | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Raziskava je razkrila, da je največja uporaba trave v New Yorku, največ denarja za gram pa je treba odšteti v Tokiu, najmanj pa v Quitu, v Ekvadorju in Bogoti. Najbolj kakovostno travo imajo v Montevideu. Med mesti, kjer je trava popolnoma nelegalna, je najcenejša v Jakarti (Indonezija), kljub temu, da je za uživanje zagrožena stroga zaporna kazen. Med mesti, kjer je delno legalizirana, je najdražja v Bostonu, v ZDA.

Marihuana marš Slovenija Marihuana marš letos delno plačljiv

S klikom na interaktiven zemljevid preverite ceno marihuane po svetu, tudi v Sloveniji. Izračunali so, da je treba za gram trave v Ljubljani odšteti dobrih šest ameriških dolarjev, kar je tretjino manj kot v Zagrebu, na primer. 

Phil Jackson Priznanje Šport "Marihuana je del kulture lige NBA"
 
Komentarjev 3
  • Avatar praufo
    praufo 12:45 24.februar 2018.

    je poceni in še cenejša bo, tako kot regrat, ki ti raste pod oknom

  • Avatar Leon
    Leon 11:34 24.februar 2018.

    Cena je obratno sorazmerna količini zasežene konoplje !

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 09:18 24.februar 2018.

    A to da je poceni? Sicer pa ce bi ta drzava bila za kaj, bi to lepo legalizirala, pobirala davek, ljudje bi pa lahko normalno kupovali v trgovinah, ne pa zdej vse nekaj po ovinkih in se ne ves kaj ...prikaži več dobis. Gnili zakonodajalci s pametjo na ravni otrok.