Slovenija
200 ogledov

Marihuana marš letos delno plačljiv

Marihuana marš Saša Despot
Podporniki konoplje bodo v sredo svojo podporo lahko izražali na dveh prireditvah, ki bosta potekali skoraj istočasno.

V Ljubljani se bosta v sredo, 20. aprila, odvila dva marša v podporo konoplji. Prvi bo potekal na študentskem kampusu, njegov namen bo poklon konoplji kot rastlini in subkulturi, ki se je razvila iz njene uporabe, so zapisali organizatorji.

Marihuana marš bo letos potekal na območju študentskega kampusa. V popoldanskem delu se bodo odvijale zabavne, kulturne, umetniške in izobraževalne vsebine. Večerni del prireditve, v katerem se bodo odvili štirje koncerti, se bo začel ob 20. uri in bo plačljiv. 

Prav slednje je nekatere zmotilo, zato so se združili in isti dan organizirajo Hašišarsko fronto. "Boj za legalizacijo konoplje je boj, ki ga moramo biti javno in ki mora biti vključujoč," so zapisali organizatorji prireditve, ki bo potekala na Kongresnem trgu in bo brez vstopnine. 

Poleg vstopnine jih je zmotilo tudi dejstvo, da je Marihuana marš prestavljen na območje študentskega kampusa. "Ravno to, da konoplje ne smemo uporabljati v javnosti in se moramo njeni uporabniki ves čas skrivati, je problem in s tem, ko se dogodek, ki naj bi sicer podpiral legalizacijo konoplje, zapira v zasebni študentski kampus, izgublja še tisto malo aktivističnega, kar je vseboval včasih," poudarjajo.

Na Kongresnem trgu bodo organizirali več predavanj in delavnic, prireditev pa se bo zaključila s koncertnim programom. 

Na ŠOU v Ljubljani smo se obrnili z vprašanji glede nove lokacije marša in plačljivega dela programa. Na odgovore še čakamo. 

Komentarjev 4
  • korisnik_16872 21:20 15.april 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=8LfMNX3TsT0https://www.youtube.com/watch?v=v7RPEQ_46GUhttps://www.youtube.com/watch?v=0hRSZMgLI6Y

  • Avatar Leon
    Leon 14:33 15.april 2016.

    Škoda ,da je gibanje omejeno samo na območje LJ !

  • Avatar praufo
    praufo 13:55 15.april 2016.

    Ah ... le kaj si povedal oz. napisal, na žalost si tako neuk, da še vedno verjameš, da je konoplja samo za kajenje, torej za džankije. Pa tudi če bi bila samo za kadit, je zdravilna, v primerjavi s tobakom, ...prikaži več ki nikakor ni. Še večji problem tobaka je, da je zaradi intenzivnega gojenja podvržen pesticidom. Tudi to kadilci in pasivni kadilci zaužijejo. Konoplja ne rabi škropljenja, razen dežja.